Bosbouwbeleggingen.nl  

Leer meer over ons milieu en beleg er in: feiten, getallen en opinies.
Investeer in bossen, luchtkwaliteit, schone energie en een stabiel klimaat
: wordt CO2-neutraal !

Biodiversiteit

U bent hier: inhoudsopgave - onze aarde - biodiversiteit
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Stop de achteruitgang van de Biodiversiteit

Gerben Jan Gerbrandy, Europarlementarier

Gerben Jan Gerbrandy, Europarlementarier

01 oktober 2010 22:20

Van 18 tot 29 okotber wordt in het Japanse Nagoya weer een VN Biodiversiteitsconferentie gehouden. De verwachtingen zijn niet erg hoog gespannen, maar dat zou wel moeten, zegt D66 Europarlementarier Gerben Jan Gerbrandy. Er staat namelijk veel op het spel! Daarom is Gerbrandy een facebookcampagne begonnen, om publiek en regeringsleiders op te porren: neem de biodiversiteit serieus!

Zijn doel is om in de aanloop naar de top zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen, die hij zal overhandigen aan de belangrijkste onderhandelaars in Nagoya. “Als ik met duizenden steunbetuigingen naar Japan kan afreizen dan kunnen we de druk vergroten op de ministers van Milieu die daar bij elkaar komen. Dan voelen ze de hete adem van burgers in hun nek. De tijd van praten is namelijk voorbij wat mij betreft. Er moet echt iets gebeuren.”

De Nederlandse Europarlementariër maakt zich zorgen over de uitkomst van de conferentie. “In 2002 spraken de wereldleiders af dat het verlies aan biodiversiteit moest worden gestopt in 2010. In dit Internationale Jaar van de biodiversiteit blijkt het tegenovergestelde het geval. Het tempo waarmee de biodiversiteit afneemt, gaat alleen maar sneller. Het is essentieel dat er eind oktober in Nagoya concrete afspraken worden gemaakt en druk vanuit de samenleving kan daar een positieve bijdrage aan leveren. Ik kan als politicus de mensen een stem geven."

De petitie, een persoonlijk initiatief van Gerbrandy, is te vinden op Facebook: www.facebook.com/stopbiodiversityloss en op: www.ipetitions.com/petition/stopbiodiversityloss

Bron: D66 en Hans van der Lans (www.ecoplan.nl)

Gerben Jan Gerbrandy, is een van de weinigen die zich durven in te zetten. Het blijft heel erg stil bij onze natuurbeschermingsorganisaties.
Groet, Hans van der Lans

U bent hier: inhoudsopgave - onze aarde - biodiversiteit
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van Van der Molen Financial Services, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !